Společnost Jura, založena ve švýcarském městě Niederbuchsiten, působí na trhu již od roku 1931. Dnes je tato značka celosvětově proslulá jako špičkový výrobce automatických kávovarů pro domácnost i profesionální využití. Tato skutečnost vyplývá nejen ze strany spokojených zákazníků, ale také z mnoha ocenění, které Jura během svého působení na trhu získala. Mezi základní hodnoty značky JURA patří inovace, přesnost, kvalita, spolehlivost, udržitelnost a servis. Tato švýcarská firma se zaměřuje výhradně na výrobu prémiových plně automatických kávovarů a řadí se tak mezi jedinečné světové značky na trhu s vynikající odbornou pověstí. Plně automatické kávovary značky JURA se vyznačují nejlepšími kávovými výrobky, jednoduchým ovládáním a vynikajícím designovým provedením.

Modely

Údržba a čištění

Příslušenství

Klíčové technologie

Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Pro zajištění optimálního namletí u každé speciality vyvinuli inženýři ze společnosti JURA mlýnek Product Recognising Grinder (P.R.G.). Tento přesný mlýnek disponuje elektrickým řízením, a dokáže se tak individuálně nastavit na předem určený stupeň mletí během zlomku vteřiny – mnohem rychleji, než by to umožňovalo ruční mletí. Spektrum nastavení sahá od velmi jemného stupně mletí pro krátké klasické nápoje až po velmi hrubý stupeň pro prodloužené speciality.


Pulzní extrakční proces (P.E.P.®)

Pulzní extrakční proces (P.E.P.®)

Ideální doba extrakce je rozhodujícím faktorem pro dosažení optimálního výsledku: Doba kontaktu mezi vodou a mletou kávou je právě tak dlouhá, aby došlo k uvolnění aromatických látek z mleté kávy, ale dostatečně krátká k tomu, aby nebyly uvolněny hořké látky ani kyselina tříslová.

Kromě standardního extrakčního procesu proto JURA vyvinula pulzní extrakční proces (P.E.P.®) pro krátké speciality, jako je ristretto nebo espresso, a funkci One-Touch Lungo pro dlouhé speciality. Pro přípravu specialit Cold Brew podle metody přípravy espressa se používá tzv. Cold Extraction Process.


Inteligentní vodní systém - (I.W.S.)

Inteligentní vodní systém - (I.W.S.)

Káva je z 98 % tvořena vodou. Čerstvá studená voda je proto nezbytná pro dosažení dokonalých výsledků kávy. Vápenec obsažený ve vodě se usazuje při zahřátí vody. JURA pro tento případ poskytuje inteligentní řešení v podobě filtrační patrony CLARIS:

  • Chrání přístroj před vápenatými usazeninami a prodlužuje jeho životnost.
  • Přístroj se nemusí odvápňovat.
  • Je zajištěna konstantně vysoká kvalita vody a tím i kávy.
  • Intelligent Water System (I.W.S.) automaticky rozpozná vsazení filtru.

Technologie jemné mléčné pěny

Technologie jemné mléčné pěny

Kávové speciality jako cappuccino, latte macchiato a spol. jsou zdokonalovány mlékem nebo mléčnou pěnou. Inovativní trysky na mléčnou pěnu od společnosti JURA připravují nadýchanou jemnou mléčnou pěnu s dlouhotrvající konzistencí díky revoluční technologii jemné pěny nebo jednoduše zahřívají mléko na požadovanou teplotu.