Kávovary Jura
Společnost Jura, založena ve švýcarském městě Niederbuchsiten, působí na trhu již od roku 1931. Dnes je tato značka celosvětově proslulá jako špičkový výrobce automatických kávovarů pro domácnost i profesionální využití. Tato skutečnost vyplývá nejen ze strany spokojených zákazníků, ale také z mnoha ocenění, které Jura během svého působení na trhu získala. Mezi základní hodnoty značky JURA patří inovace, přesnost, kvalita, spolehlivost, udržitelnost a servis. Tato švýcarská firma se zaměřuje výhradně na výrobu prémiových plně automatických kávovarů a řadí se tak mezi jedinečné světové značky na trhu s vynikající odbornou pověstí. Plně automatické kávovary značky JURA se vyznačují nejlepšími kávovými výrobky, jednoduchým ovládáním a vynikajícím designovým provedením.
Modely |
Údržba a čištění |
Příslušenství |
![]() |
![]() |
![]() |
Klíčové technologie
![Product Recognising Grinder (P.R.G.)](https://kavovary-obchod.s9.cdn-upgates.com/_cache/8/4/84b5dbfd49bdb21a3217d8a43fdd8db1-jura-1.png)
Product Recognising Grinder (P.R.G.)
Pro zajištění optimálního namletí u každé speciality vyvinuli inženýři ze společnosti JURA mlýnek Product Recognising Grinder (P.R.G.). Tento přesný mlýnek disponuje elektrickým řízením, a dokáže se tak individuálně nastavit na předem určený stupeň mletí během zlomku vteřiny – mnohem rychleji, než by to umožňovalo ruční mletí. Spektrum nastavení sahá od velmi jemného stupně mletí pro krátké klasické nápoje až po velmi hrubý stupeň pro prodloužené speciality.
![Pulzní extrakční proces (P.E.P.®)](https://kavovary-obchod.s9.cdn-upgates.com/_cache/8/2/82f0e009491846bc251721fd84f8088e-jura-2.png)
Pulzní extrakční proces (P.E.P.®)
Ideální doba extrakce je rozhodujícím faktorem pro dosažení optimálního výsledku: Doba kontaktu mezi vodou a mletou kávou je právě tak dlouhá, aby došlo k uvolnění aromatických látek z mleté kávy, ale dostatečně krátká k tomu, aby nebyly uvolněny hořké látky ani kyselina tříslová.
Kromě standardního extrakčního procesu proto JURA vyvinula pulzní extrakční proces (P.E.P.®) pro krátké speciality, jako je ristretto nebo espresso, a funkci One-Touch Lungo pro dlouhé speciality. Pro přípravu specialit Cold Brew podle metody přípravy espressa se používá tzv. Cold Extraction Process.
![Inteligentní vodní systém - (I.W.S.)](https://kavovary-obchod.s9.cdn-upgates.com/_cache/7/b/7b27cf563bfc95579d665db43ca795b9-jura-4.png)
Inteligentní vodní systém - (I.W.S.)
Káva je z 98 % tvořena vodou. Čerstvá studená voda je proto nezbytná pro dosažení dokonalých výsledků kávy. Vápenec obsažený ve vodě se usazuje při zahřátí vody. JURA pro tento případ poskytuje inteligentní řešení v podobě filtrační patrony CLARIS:
- Chrání přístroj před vápenatými usazeninami a prodlužuje jeho životnost.
- Přístroj se nemusí odvápňovat.
- Je zajištěna konstantně vysoká kvalita vody a tím i kávy.
- Intelligent Water System (I.W.S.) automaticky rozpozná vsazení filtru.
![Technologie jemné mléčné pěny](https://kavovary-obchod.s9.cdn-upgates.com/_cache/4/6/46b5e2a5ed8651c0d4efbda190db4cee-jura-3.png)
Technologie jemné mléčné pěny
Kávové speciality jako cappuccino, latte macchiato a spol. jsou zdokonalovány mlékem nebo mléčnou pěnou. Inovativní trysky na mléčnou pěnu od společnosti JURA připravují nadýchanou jemnou mléčnou pěnu s dlouhotrvající konzistencí díky revoluční technologii jemné pěny nebo jednoduše zahřívají mléko na požadovanou teplotu.